logo

Арт терапия “Сътрудничество”

Създадена на 23 Юли 2024

satrudni4estvo“Този детайл представлява 1/4 от цялата рисунка на цвете. Декорирайте го по ваш индивидуален начин, така както ви харесва. След това се комбинирайте с някого, за да създадете цялостна картина.” Това бе заданието за участниците в арт терапията, проведена на 23 юли 2024 година в Дома.
satrudni4estvo 7Провежданата групова работа има следните ключови ползи:
- креативност и самоизразяване: Оцветяването и добавянето на дизайни предоставя възможност на участниците да изразят своята креативност и индивидуалност. Това може да помогне за откриване на лични предпочитания и стилове.
- сътрудничество и работа в екип: Участниците работят индивидуално върху своите части от цветето, но крайният резултат се постига чрез обединяване на четирите части. Това учи на важността на сътрудничеството и споделянето на идеи.
- укрепване на социалните връзки: Когато участниците видят завършения проект, те могат да почувстват удовлетворение от постигнатото заедно, което може да укрепи връзките между тях и да подобри комуникацията.
- релаксация и намаляване на тревожността: Оцветяването и създаването на изкуство често имат успокояващ ефект, който може да помогне за намаляване на тревожността и стреса.
Всички потребители много старателно оцветиха своята "четвъртинка" от общата рисунка, а сед това заедно направиха различни комбинации.
Представяме Ви колажите от работите на участниците в терапията.

satrudni4estvo-1
satrudni4estvo-2
satrudni4estvo-3
satrudni4estvo-4
satrudni4estvo-5
satrudni4estvo-6
satrudni4estvo-7
satrudni4estvo-8
satrudni4estvo-9