logo

“Вътрешен свят”

Създадена на 30 август 2024

v svet 10“Нарисувайте или опишете своя вътрешен свят. Как изглежда? Кой има право да го посети? Какво искате да изключите от него? “ - това бе задача за потребителите., учстващи в заниманието по арт терапия
“Вътрешният ви свят представлява съвкупността от мисли, чувства, мечти, спомени и възприятия. Той е личното пространство, което всеки от нас носи вътре в себе си и което е уникално за всеки индивид. “ - това бе основната тема на беседата, която бе направена преди началото на терапевтичната дейност.
v svet 12Арт терапията е подходяща за потребителите, тъй като:
1. Подобрява самочувствието: Чрез творческия процес, домуващите могат да се почувстват полезни и ценени, което повишава тяхното самочувствие.
2. Намалява стреса и тревожността: Творческите дейности са доказани като ефективен метод за справяне със стреса и намаляване на тревожността.
v svet 133. Развива чувство за контрол: Процесът на създаване на изкуство дава на участниците усещане за контрол над нещо, което може да бъде много полезно в ситуации, в които те често се чувстват безпомощни.
4. Помага при обработване на травми и трудни преживявания: Арт терапията може да помогне на участниците да се справят с болезнени спомени или емоции, като ги превръщат в художествени образи или символи.
Проведената в края на август 2024 година арт терапия е инструмент за изразяване и преработка на вътрешните състояния, особено в среда, в която потребителите се сблъскват с физически и емоционални предизвикателства.
Ето творбите на участниците:

v-svet-10
v-svet-11
v-svet-12
v-svet-13
v-svet-14
v-svet-15
v-svet-16
v-svet-17
v-svet-2
v-svet-3
v-svet-4
v-svet-5
v-svet-6
v-svet-7
v-svet-8
v-svet-9