logo

“Позитивни мисли на плажа”

Създадена на 29 август 2024

plajВълни,пясък и море...
Усещане за лято.
Слънце,мечти,небе.
А в душата ти е ято...

Екатерина Иванова

plaj 6“Представете си, че сте на плажа. Морето е пред вас и пишете позитивни послания върху пясъка. Опишете или нарисувайте тези положителни послания” - това са дадените указанията на терапевтичната дейност, проведена на 29 август 2024 година в Дома.
Арт терапията предлага множество ползи за потребителите. Ето някои от тях:
- пдобряване на настроението: Създаването на положителни послания и образи може да повиши настроението и да насърчи позитивното мислене на домуващите.
- социализация и свързаност: Груповата арт терапия може да насърчи общуването между участниците, което е особено важно за тези от тях, които често се чувстват изолирани.
plaj 13- нмаляване на тревожността: Заниманията с изкуство могат да помогнат на потребителите да се отпуснат и да намалят усещането за тревожност, като насочат вниманието си към творческия процес.
- когнитивна стимулация: Създаването на визуални изображения или писане на текстове стимулира мозъчната активност и може да подпомогне когнитивните функции като паметта, концентрацията и творческото мислене.
- повишаване на емоционалната интелигентност: Арт терапията насърчава участниците да осмислят и изразят своите емоции, което може да допринесе за по-доброто им разбиране и управление.
Арт терапията позволява на участниците да “оставят положителни следи” - не само върху пясъка, но и в съзнанието и сърцата си.
Ето вижте посланията им:

plaj-10
plaj-11
plaj-12
plaj-13
plaj-2
plaj-3
plaj-4
plaj-5
plaj-6
plaj-7
plaj-8
plaj-9