logo

“Буркан за комплименти”

Създадена на 02 септември 2024

kompliment 1Началото на месец септември 2024 година започваме  с арт терапията с темата : “Буркан за комплименти”. Потребителите имаха за задача да попълнят различните форми в буркана, описвайки различни комплименти, адресирани до себе си или до останалите.

Главните ползи от тази терапевтична дейност са следните:
1. Повишаване не самооценката: Изписването на комплименти за себе си или за други хора насърчава позитивно мислене и самочувствие. Това може да помогне за преодоляване на негативни мисли и съмнения.
2. Подобряване на настроението: Получаването и даването на комплименти е свързано с повишаване на настроението и общото усещане за благополучие.
kompliment 23. Развиване на благодарност: Арт терапията помага на участниците да развият чувство на благодарност, като се съсредоточават върху позитивните качества на себе си и на другите.
4. Социална свързаност: Когато комплиментите са предназначени за други хора, този процес може да засили взаимоотношенията и да укрепи социалните връзки.
5. Саморефлексия и личностно израстване: Попълването на буркана с комплименти може да стимулира процеса на саморефлексия. Домуващите се замислят върху своите силни страни, успехи и постижения, което води до по-дълбоко разбиране на себе си и своите ценности. Това може да подпомогне личностното израстване и самосъзнание.
6. Укрепване на връзките и общуването: Когато бурканът се споделя в групова среда, той насърчава открита комуникация и по-добро разбиране между участниците. Споделянето на комплименти създава положителна и подкрепяща атмосфера, която насърчава по-дълбоки взаимоотношения.
Тази Арт терапия е особено полезна за потребителите с ниска самооценка или преживяни стресови ситуации, като им предоставя начин за изразяване на чувства по позитивен и укрепващ начин.

Всички участници в терапията изпълниха заданието. Представяме Ви техните работи.

kompliment-1
kompliment-10
kompliment-11
kompliment-12
kompliment-13
kompliment-14
kompliment-15
kompliment-16
kompliment-18
kompliment-2
kompliment-3
kompliment-4
kompliment-5
kompliment-6
kompliment-7
kompliment-8
kompliment-9