logo

“Цветята - символ на личностен растеж”

Създадена на 26 август 2024

simvol 09В края на месец август 2024 година в Дома проведохме с потребителите арт терапия. Участниците имаха следната задача: “Напишете изречение във всяко цвете, обяснявайки какво ви прави уникални!”
Ползите от терапевтичната дейност са следните:
1. Развиване на позитивно мислене:
Участниците се фокусират върху положителните аспекти на своята личност, което насърчава формирането на позитивен възглед за себе си и света.
simvol 102. Подобряване на концентрацията:
Оцветяването и писането изискват фокус и внимание към детайлите, което може да помогне за подобряване на концентрацията и способността за задържане на вниманието.
3. Творческа свобода:
Процесът на оцветяване и декориране на цветята предоставя възможност за лична интерпретация и изразяване, което развива творческото мислене.
4. Емоционална регулация:
Чрез изразяване на положителните си страни, участниците могат да работят върху емоционалната си регулация и да намалят негативните мисли и чувства.
5. Укрепване на връзката със себе си:
Тази Арт терапия насърчава саморефлексията и помага на потребителите да се свържат по-дълбоко със своите вътрешни чувства и убеждения.
Всички  ползи подчертават дълбокото въздействие, което подобни творчески дейности могат да имат върху личностното развитие и психичното здраве.
Вижте как участващите потребители се справиха с поставената им задача:

simvol-01
simvol-02
simvol-03
simvol-04
simvol-05
simvol-06
simvol-07
simvol-08
simvol-09
simvol-10
simvol-11
simvol-12
simvol-13