logo

“На кого мога да простя?”

Създадена на 18 Юли 2024

prosteno 12На 18 юли 2024 година в Дома провеждаме поредната арт терапия с потребителите.Условието на терапевтична дейност е следното: “Напиши писмо до някого, на когото имаш нужда да простиш.
Опиши какво се е случило между вас и как се чувстваш от тази ситуация. Смяташ ли, че можеш да им простиш наистина?”
Арт терапията има множество ползи за емоционалното и психичното благополучие на участниците.
prosteno 13Разглеждайки основните предимства, те могат да бъдат следните:
- освобождаване на емоции: писането на писмо може да помогне в изразяването и освобождаването от натрупани емоции, които са останали потиснати.
- осъзнаване и самоанализ: описването на случилото се и чувствата на потребителите по темата може да помогне в по-доброто им разбиране за себе си.
- намаляване на стреса: изразяването на чувства и мисли под формата на писмо може да намали стреса и тревожността, свързани с негативните преживявания на участниците.
- подобряване на междуличностните отношения: прощаването може да помогне за възстановяване на връзките и подобряване на отношенията с другите.
- укрепване на вътрешния мир: прощаването може да доведе до вътрешен мир и баланс, освобождавайки домуващите от тежестта на негативните чувства.
Арт терапията предлага един креативен начин за изразяване и обработка на емоциите, което може да бъде особено полезно за потребителите, които намират трудности във вербалната комуникация на чувствата си.

Всички участници написаха своите писма. Представяме Ви техните работи.

prosteno-1
prosteno-10
prosteno-11
prosteno-12
prosteno-13
prosteno-14
prosteno-2
prosteno-3
prosteno-4
prosteno-5
prosteno-6
prosteno-7
prosteno-8
prosteno-9