Занимания с Надеж Лувел

 

През летните дни на месец юли 2014 година в залата за свободно време на ДВХФУ „ Ильо войвода“ – Кюстендил „ кипи‘ усилен труд – изработване на предмети и мебели от картон.Ръководител на трудовите занимания за домуващите е доброволката от Франция – Надеж Лувел. Под нейно ръководство всички желаещи от Дома се включват в изработката, като предварително се запознават с технологични етапи - планиране, разкрояване, изработване, декориране и окончателно завършване.Заниманията преминават с проявен  голям интерес от страна на домуващите. Като основен  материал се използва отпадъчен картон ( велпапе ), който обикновено в ежедневието сме свикнали да го възприемаме като ненужен.Сега, когато всеки участник сам става съпричастен в реализацията на една идея и като завършек се получава красива и  конкретна потребна вещ, настроението е приповдигнато и удоволетворението от труда е голямо.

Доброволката  Надеж Лувел е в град Кюстендил за пети пореден път. Тя гостува на своите приятели от Сдружение „Партньори-Кюстендил”, с които си е партнирала по два предходни проекта. Надеж много обича България, усилено учи български език и възнамерява да завърши магистратура по българска култура и литература в Париж.

Седмица 21 – 27 юли 2014 година тя е посветила на работа в нашия дом и е много щастлива, че се чувства полезна. Възхитена е от домуващите  -  от старанието, с което те се включват в заниманията.

Благодарим на Надеж за посещението, за чудесно организираните занимания и за красивите предмети. Всеки един от тях, ще ни напомня за чудесните работни занимания и научените умения.

Надеж, винаги си „добре дошла“ при нас.