logo

Такси за пребиваване

Цените за домуване се определят според Тарифи по закона за МДТ >> 70% от дохода на лицето ( тук не се включва добавката за чужда помощ ).
Цените на допълнително предлаганите услуги се разработват по специална схема,

Прочети още …

Условия за пребиваване

- краткотрайно настаняване до 3 месеца
- настаняване за неограничено време.
- Възможност за домашен отпуск до 3 месеца със запазване на мястото. Възможности за настаняване на лица над 18 годишна възраст с:

Прочети още …

Настаняване

Настаняването е регламентирано от Социалното министерство със съответните нормативни документи.
Приема в институцията се осъществява със Заповед от Дирекция социално подпомагане.

Прочети още …
       

          Представяне

ДПЛФУ "Ильо Войвода" Кюстендил ПредставянеДПЛФУ се намира в тихият курортен град Кюстендил, прочут с минералните си извори от хилядолетия. Разположен е сред приятни простори и прекрасни гледки, недалече от Осоговската планина и овощните градини. За нуждите на пребиваващите са изградени сгради с прилежащ парк и инфраструктура, която е основно ремонтирана, санирана и модерно обзаведена, съгласно европейските изисквания. ДПЛФУ "Ильо Войвода" гр. Кюстендил, цели да осигури на домуващите от страната възможност да водят пълноценен живот в достъпна и позитивна среда, обградени от внимание и грижи.

             

 

 

Предоставяни услуги

Медицински грижи

Медицински грижи За задоволяване на необходимите здравни потребности на потребителите на социални услуги е изготвен писмен план за здравни грижи от лице с подходящо медицинско образование.

Вижте повече

Трудотерапия

Трудотерапия Заниманията по трудотерапия са не само полезни, но интересни, забавни и потребни. В тях всеки потребител може да намери своето място в поне едно от заниманията по: стъклопис,

Вижте повече

Рехабилитация & Кинезитерапия

Рехабилитация и Кинезитерапия С помощта на кинезитерапията ние се стремим да решаваме лечебни, профилактични и възстановителни задачи.Тук работят чудесни кинезитерапевти и рехабилитатори.

Вижте повече

Диетично хранене

Диетично хранене На потребителите се предоставя четирикратно хранене, съобразено с добрите практики. Осигурен е правилен режим на хранене, в т.ч. съобразено с индивидуалните потребности.

Вижте повече

Организирани изяви

Организирани изяви Периодично в Дома се подготвят, организират и провеждат различни организационни прояви: Празник на черешата, „Панагия - възнасяне на хляба“, Празник на плодородието, Кюстендилска пролет и др. .

Вижте повече

Свободно време & Рождени дни

Свободно време и Рождени дни Многообразни са проявите, свързани с грижите за свободно време. Най – значимите от тях са: концерти, тържествени обеди с оркестър, празнуване на рождени дни, почивка на море и планина, любимата игра „ Боча“.

Вижте повече