logo

Арт терапия “Тревожното чудовище”

Създадена на 13 Юни 2024

trevojnost 4“Чудовището иска да ви помогне за вашите притеснения и тревоги. Напишете ги или ги нарисувайте долу в балончетата и оставете чудовището да се погрижи за тях, като ги изяде” - това бе задачата за потребителите, участващи в арт терапия на тема: “Тревожното чудовище”

Арт терапията е полезна на домуващите по няколко начина:

- визуализация и осъзнаване на тревогите: когато участниците изписват или рисуват своите притеснения в балончетата, те осъзнават и визуализират какво поражда тревожността, а това е първата стъпка към справянето с тези емоции.
- изразяване на емоции: участниците имат възможност да изразят своите чувства по един безопасен и некритичен начин; това може да помогне за облекчаване на напрежението и стреса.
trevojnost 3- символично освобождаване: идеята, че чудовището ще "изяде" техните тревоги, предоставя символично освобождаване от изразените негативни мисли и чувства; това би помогнало на потребителите да се почувстват по-облекчени и спокойни.
- креативност и забавление: арт терапията включва творчески елементи, което може да направи процеса на справяне с тревогите по-забавен и ангажиращ; творчеството често действа като начин за разсейване от негативните мисли.

"Тревожното чудовище" е инструмент, който помага за справяне с тревожността по един визуален, креативен и символичен начин.

От работите на домуващите, участвали в арт терапията на 13 юни 2024 година е видно, че всеки един от тях успешно е изпълнил поставената задача.

Ето вижте:

trevojnost-1
trevojnost-10
trevojnost-11
trevojnost-12
trevojnost-2
trevojnost-5
trevojnost-6
trevojnost-7
trevojnost-8
trevojnost-9