logo

“Моят собствен рай”

Създадена на 02 август 2023

raj 04Скоро след арт терапията на тема “Любим спомен”, през август 2023 година в Дома проведохме нова арт терапия на тема: “Моят собствен рай”.
Участниците са: Светла Кирилова, Илиана Миленова, Юлия Великова, Силвия Велинова, Гергана Иванова, Маргарита Велинова.
Потребителите проявиха интерес към поставената задача и участваха с удоволствие. Формата на терапията беше свързана с изобразяването на техния собствен рай, да нарисуват това, което означава той за тях.
Задачата гласеше:”Създай своя собствен рай.”
Арт терапията се фокусира върху стимулиране на творческото изразяване на потребителите. Те създават изображения и символи, които показват тяхното визуално представяне за “рай” - мястото на щастие, спокойствие, благоденствие и емоционално удовлетворение.
Процесът на творене може да помогне на човека да се свърже със своите ценности, мечти и аспекти от живота, които му придават смисъл и цел.
Този вид терапия предоставя пространство, в което потребителят може да разгледа своите вътрешни мисли, емоции и желания. А за всеки участник това бе различно - градина с цветя, дом, природа или риболов. Този процес на самоизследване е ценен за личния растеж и развитие.
Ръководството на Дома се стреми с ежедневните грижи и занимания всеки ден на потребителите да бъде "пребиваване" в рая.

raj-01
raj-02
raj-03
raj-04
raj-05
raj-06
raj-07
raj-08
raj-09
raj-10