logo

“Любим спомен”

Създадена на 02 август 2023

spomen 11Деница Десподова - стажант психолог в нашия Дом проведе арт терапия на тема “Любим спомен”.
Участниците са: Румен Петров, Георги Вангелов, Силвия Велинова, Маргарита Велинова, Драган Михайлов, Гергана Иванова, Теменужка Стоянова, Цветелина Александрова.
Потребителите активно се включиха и проявиха интерес към задачата си за деня. Формата на терапията се изразява в изобразяването на любимия им спомен.
Задачата гласи: “Представи си, че държиш перфектния спомен в ръката си. Как изглежда той?”.
Целта на този вид терапия е изразяването на емоции, преодоляване на травми, самопознание, създаване на позитивно изживяване и споделяне с другите.
Творчеството позволява на потребителите да изразяват свободно емоциите, свързани със спомена. Това може да бъде полезно особено при спомени, които са преживяни с интензивни чувства.
Любимият спомен може да бъде свързан и със специфични травматични събития. Арт терапията може да подпомогне обработването и преодоляването на тези трудни емоции, предоставяйки им безопасно място да се изразят.
Груповата арт терапия създава възможност за споделяне и взаимодействие с други хора. Когато потребителите споделят за своите творби се създава общностно изживяване и подкрепа.
Ето вижте как потребителите си представиха любимия си спомен в проведената в началото на месец август 2023 година арт терапия.

spomen-01
spomen-02
spomen-03
spomen-04
spomen-05
spomen-06
spomen-07
spomen-08
spomen-09
spomen-10