Рожден ден на Деница

 

 

 

Деница Белоконска от София наскоро имаше рожден ден. От близки хора за своя празник тя получи много поздравления, а подаръка бе определена сума пари. Деница реши, че с тези средства тя може да направи подаръци за всички домуващи и да превърне своя празник в празник на всички.

 

 

За успешното реализиране на нейната идея помогнаха приятелите и от дома, а също и персонала. Деница доброволно предостави всички средства за закупувани на материали, необходими за изработване на малки сувенири и празнични картички. В свободното време на домуващите в пред коледните дни „заработиха” различни работилници – за обеци, колиета, картички и различни коледни играчки. Сред различните творчески колективи имаше благородна надпревара за направата на най- интересен подарък.

 

Особенно ценна се оказа помощта на учителя  Евгени Серафимов . Той заедно със своето семейство ни показа технологията за изработване на различни коледни играчки от глина. Радостни сме, че успяхме да изработваме играчките заедно с художника Евгени Серафимов.alt

 

 

 

В довършителните операции се включиха и учениците – доброволци от ПМГ – Кюстендил. Те написаха пожеланията в новогодишните картички. Така задружно задачите на всички работилници приключи успешно, а всеки обитател на дома получи подарък.

alt

 

 

 

В процеса на изработване идеята на Деница бе разширена с предложението да се изработят сувенири и за предстоящите новогодишни базара.

С представянето им на различни места в града, ще се даде възможност повече хора да оценят труда и проявеното творчество на домуващите.

 

 

alt

Благодарим на Деница за чудесната идея!

Бъди жива и все така инициативна за много години напред!