logo

Солидарност между поколениятаПо традиция на 29 април се провежда национална кампания за отбелязване на Европейския ден на солидарност между поколенията . Това е ден за общуване, споделяне и зачитане. Началото е поставено през 2008 година.
29 април 2014 година Дом „ Ильо Войвода“ – Кюстендил  посрещна много гости – представители на различни поколения и институции: Дима Укалска - началник отдел "Култура" на общината с група полски доброволци, участници по проекта "Стартираме със Старт";  д-р Кацарска и доброволци от Български червен кръст – Кюстендил;  Лилия Алтънина - директор на Дом за възрастни хора с физически увреждания "Св. Пантелеймон" в с. Долно Драглище, общ. Разлог и специалисти, работещи в дома; наши дългогодишни приятели.

 Нашият Дом, заедно  с живеещите хора в него е добър домакин. Ето защо   Европейския ден на солидарността на поколенията се превърна в празник и забавление за домуващи и посетители.

 Срещите започнаха в залата за свободно време, където гостите от Полша организираха музикална терапия с елементи и на арт терапия. Всички заедно участвахме в направата на различни фигури от хартия, воали, ленти и балони.

След това груповите занимания продължиха на двора на Дома.   Доброволците от Български червен кръст  поздравиха домуващите със стихотворения, а  заедно с домуващите изпяха песни. За финала на празника имаше домашно приготвени сладкиши.

Наред с празнуването,  работещите в двата дома -  „ Ильо Войвода“ – Кюстендил  и "Св. Пантелеймон" с. Долно Драглище, общ. Разлог -  обмениха  добри практики от ежедневната си работа, споделиха  нови идеи и заедно търсиха начини за преодоляване на трудности в работата с хора с увреждания.


Благодарим на всички Вас, които ни посетихте!

При нас винаги е весело и забавно, когато гостите идват с добри мисли и добри думи!