logo

21 ноември - Ден на християнското семейство

Създадена на 25 Ноември 2014

altНа 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично, а в българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство.

 От векове наред дедите ни са вярвали, че домът е свещено място, в което членовете  на семейството научават най-ценните житейски уроци, както и усвояват важни знания за света. В семейството те не само биват възпитавани, но и изграждат своя характер и именно семейната среда е предпоставка за развитие на техните заложби и дарби. 
 altВ Дом „ Ильо Войвода“ - Кюстендил  живеят хора, които са в него повече  от 25 години. Ето защо   работещите и живеещите в нашия Дом се считаме за нашето голямо  семейство.

Ние сме другарите в тъгата, в радостта, в преодоляването симптомите на болестта, в посрещането на празниците.

 alt

21 ноември 2014година  е Празник за Дома, наситен с много приятни изненади.

Денят се посреща с домашно приготвена питка от Диляна Рекалийска - калкулант  в дома. Инициативата за направата на питка е нейна. С приготвянето и  тя иска да сподели своето отношение към колектива,  колектив не само от работещи, но  съвкупност от хора, които ги обединява една цел -  да бъдат полезни с това, което най-добре могат.

altСледва медитираща терапия, специално подготвена и подарена на домуващите от госпожа  Дима Укалска – началник на отдел „ Култура“ в община Кюстендил и дългогодишен приятел на Дома. Заниманието е изключително приятно и полезно за домуващите. Не случайно след проведената терапия  г-жа Укалска е поканена за следваща терапия, тъй като настоящата много се хареса на домуващите .

 Денят на християнското семейство е пълноценен за хората тук и с милия жест на внимание на г-н Петър Паунов, кмет на Община Кюстендил . Домуващите получиха специално приготвена торта за Празника с послание:  "Пресвета Богородица да ви дарува здраве и живот!".

alt


Празникът премина в приятни преживявания и тържествена обстановка.Домуващите са доволни. На тях е отделено специално внимание от персонала и ръководството на Дома, от приятелите на Дома и от общината.

На всички Вас – благодарим!

 В този дом живеят християни, те са тук, много хора знаят, че ги има, те умеят да благодарят, умеят да се радват, обичат!