logo

Групова работа - “Когнитивни упражнения”

Последно обновена на 17 септември 2024
Създадена на 15 Юли 2024

dumite 13В залата за свободно време на Дома се проведе групова работа с цел трениране на когнитивните функции на потребители с Детска церебрална парализа.
Основната цел на терапевтичната дейност бе насочена към трениране на вниманието, паметта и концентрацията. Също така бяха представени и упражнения от сборник за зрителните възприятия, графомоторика и пространствена ориентация.
dumite 14Ето някои от ползите:
1. Социализация и комуникация:
Груповата дейност насърчава взаимодействието между участниците, което подпомага развитието на социални умения и комуникация.
2. Мотивация и подкрепа:
Работата в група може да бъде по-мотивираща и да осигури подкрепа от страна на другите участници, което подобрява ангажираността и самочувствието.
dumite 153. Развитие на когнитивни умения:
Игрите “Открийте разликите" и "Търсене на думи" стимулират когнитивните процеси - внимание, памет и концентрация.
Зрителни възприятия и пространствено ориентиране:
Упражненията за зрителни възприятия и пространствено ориентиране помагат за подобряване на способността за разпознаване на обекти, тяхната позиция и връзка в пространството.
Графомоторика:
Заниманията за графомоторика развиват фината моторика, координацията, контрола върху движенията.
4. Забавление и ангажираност:
Игровите елементи в груповата работа я правят по-забавна и ангажираща, което увеличава вероятността участниците да участват активно и с удоволствие.

Представяме Ви творбите на участниците, които участваха в груповата работа през юли 2024 година. Всички се справиха с поставените им задачи.

Ето:

dumite-1
dumite-10
dumite-11
dumite-12
dumite-13
dumite-14
dumite-15
dumite-16
dumite-2
dumite-3
dumite-4
dumite-5
dumite-6
dumite-7
dumite-8
dumite-9