Коледна изненада

 

На 18 декември 2014 година деца  от група "Кокиче" на ОДЗ "Славейче" ,  донесоха коледно настроение на настанените в Дома за възрастни с физически увреждания "Ильо Войвода" гр. Кюстендил. Между двете институции има установени взаимоотношения на сътрудничество, а възпитаниците на детското заведение са най – малките доброволци и приятели на Дома.

 

 

 За четвърта поредна  година предучилищната група на ОДЗ "Славейче" посещава Дома за възрастни с физически увреждания "Ильо Войвода" в навечерието на големия християнски празник – Рождество христово.
Малчуганите, водени от директора Соня Сотирова и преподавателите Светла Мицова и Милка Каргова изнесоха богата музикална програма - пяха коледни песни и танцуваха под аплодисментите на домуващите.

Директорът на ОДЗ „ Славейче“ – госпожа Соня Сотирова,  изключително развълнувана пожела на всички здраве и дълголетие.
 В знак на приятелството децата дариха специално изработена от тях коледна покривка.

 

 

Директорът на Дома за възрастни с физически увреждания "Ильо Войвода" - Анелия Велинова получи красива коледна покривка от група "Кокиче", като най – сърдечно благодари за посещението и ведрината донесна от децата в Дома. След това тя  ги разведе в различните помещения на Дома.

 

 

 

Децата бяха впечатлени от видяното, имаха много въпроси към персонала и за да не си тръгнат с лоши мисли им обясниха, че има и хора с физически увреждания, които понякога плачат, но са хора като всички останали. Така децата нагледно имаха урок за добродетелите на доброволците,  за потребността да бъдем добри и да помагаме на нуждаещите се.
Срещата на деца и домуващи завърши с обещание за нови посещения през следващата година.