Дари доброволен труд

Традиция е в нашия Дом да идват доброволци и да ни помагат. На 4 ноември 2022 година пристигна група млади хора от българския филиал на световния софтуерен лидер SAP SE с мисия: "Да дарим своя труд".

Мотиваторът Ралица Добрева избра за своя екип от ИТ спецалисти мястото за доброволен труд. А петъкът е слънчев и благодатен за много работа, която доброволците подариха на Дом “Ильо войвода”.
Оградата ни е дълга и охранява 8 декара, но вече е цветна и слънчево усмихната!

Работата спореше и остана време за общуване с нас.

В знак на признателност  и желание да направим и ние нещо за тях - предложихме да ги запознаем с правилата на БОЧА  - как да не ги обучим в това което можем!

 

И така проведохме турнир по БОЧА, в който отборът на доброволците - начинаещи в адаптирания спорт за хора с увреждания победита с пет на три.

Равносметката  е: обновена ограда на двора и много положителни емоции от участието в играта БОЧА.

Признателни сме и впечатлени от общуването с Вас!

P.S.

Само два дни след пребиваването на доброволците в нашия Дом пристигна писмо от тях, което решихме да публикуваме:

"Ние сме екип от 12 човека – 3 момичета и 9 момчета. Средната ни възраст е 28 г., повечето от нас вече имат деца – по 1 или 2, все още мънчики. Като екип, обичаме да си помагаме и да помагаме на останалите, това е част от екипния ни дух и екипна ценност. През годините сме минали сме през различни трудности, които са ни сплотили и са ни научили да се справяме с различни ситуации и да бъдем позитивни.

Благодарни Ви, че ни направихте част от вашето ежедневие и ни допуснахте близо до вас".