logo

“Изработване на книгоразделители”

Създадена на 29 Юли 2024

razdelitel 3В края на месец юли 2024 ( 29 юли 2024 година) темата на поредната Арт терапия е “Изработване на книгоразделители”. Поставената задача позволява на потребителите да изработят сами своите персонализирани книгоразделители. Терапевтичната дейност може да предложи няколко ползи за участниците. Ето някои от тях:

- творческо изразяване: Изработването на книгоразделители позволява на участниците да се изразят творчески, което може да бъде терапевтичен начин за изразяване на емоции и мисли.
- фини двигателни умения: Процесът на оцветяване, изрязване и декориране на книгоразделители помага за поддържане или подобряване на фините двигателни умения, които са важни за извършване на ежедневни дейности.
razdelitel 13- емоционално благополучие: Арт дейностите често предоставят чувство на постижение и удовлетворение. Създаването на нещо красиво и лично може да повиши самочувствието и настроението на домуващите.
- социално взаимодействие: Груповата работа насърчава социалното взаимодействие и сближаването между потребителите. Споделянето на идеи и техники създава усещане за общност и намалява чувството на изолация.
- свързване на четенето с приятни дейности: Свързването на четенето с творчески дейности, като изработването на книгоразделители може да направи четенето по-привлекателно и да създаде позитивни асоциации с книгите и литературата.
Участниците направиха своите книгоразпределители с избраните от тях рисунки на книгоразделители , като проявиха  много старание и последователност.
Ето вижте:

razdelitel-1
razdelitel-2
razdelitel-3
razdelitel-4
razdelitel-5
razdelitel-6
razdelitel-7
razdelitel-8
razdelitel-9