logo

Преодоляване на изолацията чрез партньорства

Създадена на 18 май 2024

zdrave 1Това бе темата на проведеното обучение от сектор “Кинезитерапия” на 16 май 2024 година. С него продължаваме дейностите си в Европейската седмицата на общественото здраве .
Признателни сме на грижите на Милен Васев - кинезитерапевт (завършил бакалавър и магистърска степен “Кинезитерапия” в Национална спортна академия “Васил Левски”), който ежедневно е сред нас.
zdrave 2По време на обучението бе направена професионална демонстрация на повдигане на тялото на лице с увреждане, като бе показана и отговорността към собственото здраве. Акцентирано бе, че при ползването на съвременно и сложно помощно средство (рингова инвалидна количка, електрически лифтер), при кинезетерапевтичната работа би могло да възникне инцидент. Ето защо в работата не се допуска небрежността и импровизации към работния процес. Винаги е необходима адекватна и бързат реакция, ако е необходимо и помощ от другия, защото в противен случай сме на крачка от собственото нараняване и превръщане в новия случай на човек с увреждане!

uredi-1
uredi-10
uredi-11
uredi-12
uredi-13
uredi-14
uredi-15
uredi-16
uredi-17
uredi-18
uredi-19
uredi-2
uredi-20
uredi-21
uredi-22
uredi-23
uredi-3
uredi-4
uredi-5
uredi-6
uredi-7
uredi-8
uredi-9