logo

Арт терапия “Лазаровден и Цветница”

Създадена на 27 април 2024

prigotovlenia 4На 27 април 2-24 година в Дома провеждаме поредната арт терапия. Тя съвпада с празника Лазаров ден.
Потребителите мотивирано участваха в терапевтичния процес. Те изработиха венци от хартия и оцветиха български народни носии по случай Лазаровден и Цветница - големите християнски празници преди Великден.
Участниците си припомниха малко от историята на празниците преди творенето:
prigotovlenia 1Aрт терапията, насочена към празниците помага на участниците да изразят техните усещания за пролетта, възраждането и новия живот чрез творчество. Отразяването на тези теми в изкуството може да бъде особено въздействащо и вдъхновяващо за тях.
Чрез творческия процес на рисуване, оцветяване и създаване на арт обекти, потребителите могат да изразят своите емоции, вярвания и спомени, свързани с празниците, което може да им донесе удовлетворение и положителни емоции.
Арт терапията може да бъде форма на самоизразяване и саморефлексия, която помага на домуващите да се свържат със себе си и с околните по по-дълбок и значим начин.
Уважаването и познаването на традициите, обичаите и българските празници е важно за потребителите. Автентичните български традиции и обичаи са запазени и изпълнявани от дълбока древност до днес, за да ни припомнят кои сме ние и каква е нашата духовна мисия. Традициите са връзката ни с предците и миналото ни, и мостът, който изгражда бъдещето ни.

Всички участници са доволни от заниманието и с красива украса и спазени традиции очакват Великден.

lazarki-1
lazarki-10
lazarki-11
lazarki-12
lazarki-13
lazarki-14
lazarki-15
lazarki-16
lazarki-17
lazarki-18
lazarki-19
lazarki-2
lazarki-20
lazarki-21
lazarki-22
lazarki-23
lazarki-24
lazarki-25
lazarki-26
lazarki-27
lazarki-3
lazarki-4
lazarki-5
lazarki-6
lazarki-7
lazarki-8
lazarki-9