logo

Арт терапия “Супергерой”

Създадена на 18 април 2024

geroj 15На 14 април 2024 година потребителите имаха за задача да изобразят себе си като супергерои, да опишат своите качества, своите сили и по какъв начин желаят да помогнат/на кого.
“Представете себе си като супергерой. Какви качества притежава той, как изглежда, с какво би допринесъл?” - това бе условието, което им постави Деница Десподова - психолог в Дома.

geroj 16Ползите от провежданата терапевтична дейност са следните:
1. Изразяване и повишаване на самочувствието: Участниците могат да изразят своите чувства, мечти и желания чрез създаване на супергерои, които отразяват техните вътрешни качества и стремежи. Представяйки себе си под формата на супергерои, потребителите могат да се почувстват по-силни и уверени в себе си, съсредоточавайки се върху своите позитивни качества.
2. Идентификация на лични ценности: Чрез определяне на това, как героите биха допринесли за другите и какви са техните суперсили, домуващите могат да разберат и подчертаят своите лични ценности и желания да помагат на обществото.
4. Справяне с проблеми и предизвикателства: Участниците могат да използват супергероя си като стимул за справяне с предизвикателства и трудности в живота си.
Тази форма на арт терапия помогна на участниците да се свържат с техните емоции, да изградят самочувствие и да развият по-позитивна самооценка. Всичко това може да се види от работите на потребителите.

Ето:

geroj-1
geroj-10
geroj-11
geroj-12
geroj-13
geroj-14
geroj-15
geroj-16
geroj-2
geroj-3
geroj-4
geroj-5
geroj-6
geroj-7
geroj-8
geroj-9