logo

“Оригами”

Създадена на 31 март 2024

origami 2

На 30 март 2024 година потребителите имаха за задача да изработят оригами, като първо оцветяват самите картинки. Бяха им предоставени няколко различни варианта, за да може всеки да избере това, което му харесва.
origami 4Този вид терапия може е изключително полезна по няколко начина:
-терапевтичен ефект: Участието в процеса на творчество и създаване на нещо ново може да има терапевтичен ефект, като помага за подобряване на самочувствието и самоценността на потребителите.
- социална интеграция и подкрепа: Участниците се ангажират в групова дейност, която създава общностно усещане и подкрепа. Като споделят своите творения и идеи, те взаимодействат с останалите участници.
- подобряване на фокуса и вниманието: Процесът при сгъване на оригамите изисква прецизност и внимание към детайлите, което може да помогне на домуващите да подобрят своя фокус и концентрация.
- развитие на фината моторика: Процесът на сгъване на малки и деликатни фигури от хартия може да помогне за развитието на фината моторика и координацията на ръцете.
origami 5В крайна сметка арт терапията с оригами може се явява подходящ инструмент за подобряване на психичното здраве, насърчаване на самопроявление и създаване на положителни взаимодействия в групова среда.
Участниците в терапията направиха красиви и различни оригами. Вижте ги:

 

origami-1
origami-10
origami-11
origami-12
origami-13
origami-14
origami-15
origami-16
origami-17
origami-18
origami-19
origami-2
origami-3
origami-4
origami-5
origami-6
origami-7
origami-8
origami-9