logo

“Заплетени чувства”

Създадена на 25 март 2024

mozajka 13Стартираме пролетта с поредната Арт терапия на тема “Заплетени чувства”. Имахме и занимание с пластелин.
„Емоциите са сложни! Как се чувствате? Оцветете кутийките по-долу в цветове, които ви харесват. До кутийките има чувства и емоции. Помислете кои от тях отговарят за вас и ги изобразете чрез оцветяване на сърцето. Нека всеки цвят да отговаря на различно чувство.” - това бе задача на потребителите, които участваха в терапията на 23 март 2024 година

Арт терапията "Заплетени чувства" е полезна, тъй като чрез оцветяването и специфичната задача , участниците могат да изразят своите емоции, да ги идентифицират и да се свържат с тях по-успешно. Това може да подпомогне процеса на саморазбиране, справяне със стресови ситуации, както и тревожност.

mozajka 14Освен това, терапията може да помогне на потребителите в установяването на връзката между цветовете, които избират и техните емоции. Процесът на осъзнаване може да им помогне да разберат по-добре какво ги вълнува и какво е важно за тях.

С изпълнението на поставената задача се насърчава креативността и въображението на домуващите, като ги подпомага в изразяването на чувства и емоции по алтернативен начин. Това би било особено полезно за онези от тях, които трудно се изразяват чрез думи.

Ето как участниците в терапията  изразиха своите заплетени чувства.

 

 

mozajka-1
mozajka-10
mozajka-11
mozajka-12
mozajka-13
mozajka-14
mozajka-15
mozajka-2
mozajka-3
mozajka-4
mozajka-5
mozajka-6
mozajka-7
mozajka-8
mozajka-9