logo

„Tова е най-хубавата мартеница, която съм получавал, и ако мога ще я нося постоянно“

Създадена на 03 март 2024

spodeleno 9С радост и  вълнение споделяме признанието, което получихме от нашите приятели от “Фесто Производство”  - София

Честита Баба Марта!

Още по първи петли служителите на Festo в София, Смолян и Габрово бяха закичени с мартеници-уникати и наречени за здраве и щастие.
Стотици мартеници днес пътуват към близки и приятели, не само в страната ни, но и в чужбина
Мартеници изпратихме и до колегите на концерна Festo, които пропътуваха 1555 км. от България до Еслинген, Германия, като пример, че най-старата българска традиция ни свързва, където и да сме.
spodeleno 10„Мартеници с кауза“ е една от устойчивите инициативи, която Festo в България, която се реализира за 5-та поредна година.
И тази година се доверихме на сръчността и творческия подход на пребиваващите в Дома за пълнолетни лица с физически увреждания (ДПЛФУ) „Ильо Войвода“, Кюстендил.
Те усукаха бяло-червени нишки, изработвайки 1000 мартеници от над 10 вида – събрали силата на хилядолетна традиция: червеното символизира кръвта и живота, а бялото на чистотата и щастието.
Всяка една от ръчно изработените мартеници е скътала в себе си и семена на пролетни цветя.
Приемете нашата сърдечна благодарност за любовта и усмивките, с които ни закичихте. И както каза мой колега „това е най-хубавата мартеница, която съм получавал, и ако мога ще я нося постоянно“.

spodeleno-1
spodeleno-10
spodeleno-11
spodeleno-12
spodeleno-13
spodeleno-14
spodeleno-15
spodeleno-2
spodeleno-3
spodeleno-4
spodeleno-5
spodeleno-6
spodeleno-7
spodeleno-8
spodeleno-9