logo

“Морски свят”

Създадена на 19 февруари 2024

vodni igri s rusalki i morski obitateli 32

Имам разказче едно
и с вас аз ще го споделя.
В него има октоподче
и други морски същества.
Рибки и медузки,
рачета, звездички,
обитателите на водата – всички.

Ванеса Любенова

obitateli 17Темата “Морски свят” на арт терапията през средата на месец февруари 2024 година е свързана с изработването на различни морски създания. Потребителите имаха възможността да изберат между октопод, медуза, рак и риба.
Терапията за домуващите се оказа полезна по няколко начина:
1. Релаксация и премахване на стреса: работата, свързана с ръцете и фокусирането върху изработването на морските създания би могло да помогне за намаляване на стреса и напрежението чрез фокусиране върху самото творчество.
2. Стимулиране на въображение и креативност: работата с различни материали може да насърчи въображението и креативните способности на участниците.
3. Групова динамика и социализация: терапевтичният процес с тази тема създава възможности за работа в група и споделяне на идеи между участниците, като това би подобрило социалните умения и взаимодействието между потребителите.
4. Трениране и подобряване на фините моторни умения: Изрязването и лепенето на дребни детайли, в случая на риба, медуза, рак и октопод, могат да подобрят фините моторни умения.
Избора на всеки домуващ придава индивидуализъм към арт терапията. Представяме Ви техните творения, които се разграничават с използването на разнообразни цветове и ползването на различни техники и материали.
Ето вижте:

obitateli-1
obitateli-10
obitateli-11
obitateli-12
obitateli-13
obitateli-14
obitateli-15
obitateli-16
obitateli-17
obitateli-2
obitateli-3
obitateli-4
obitateli-5
obitateli-6
obitateli-7
obitateli-8
obitateli-9