logo

“Преобразяване”

Създадена на 07 януари 2024

risuvam 1В началото на меец януари 2024 година в Дома проведохме арт терапия на тема “Преобразяване”. Задачата бе свързана с изобразяване на на нещо фантастично. Потребителите имаха следната задача: “Представете си, че за един ден можете да се преобразите в друго създание. Какво би било то? Изобразете го.”
Арт терапията с това условие може да спомогне изразяването на въображение, желания и емоции чрез изобразителното изкуство, а началото на Новата 2024 година е подходящо за преобразяване и поставянето на едно ново начало
risuvam 2Позволявайки на потребителите да се впуснат в процеса на самоизразяването, те биха могли да изразят аспекти от себе си, които обикновено не биха разглеждали или не биха се замислили за тях.
Терапията с фокус върху превръщането в друго създание може да бъде особено полезна, тъй като този образ може да представя символичното преодоляване на трудности, трансформации или лични цели.
risuvam 4Когато превръщат своето “Аз” в друго създание участниците имат възможността да изразят своите скрити страни и желания.
Процесът на творене е терапевтичен сам по себе си, като се подчертават индивидуалните силни страни и вътрешни ресурси. Така арт терапията допринася не само за психичното здраве, но и за личностното развитие.
Представяме Ви рисунките на участващите потребители в терапията.

preobrazavam-1
preobrazavam-10
preobrazavam-11
preobrazavam-12
preobrazavam-13
preobrazavam-14
preobrazavam-15
preobrazavam-3
preobrazavam-4
preobrazavam-6
preobrazavam-7
preobrazavam-8
preobrazavam-9