logo

“В моето сърце”

Създадена на 03 Декември 2023

sarce 4В началото на месец декември 2023 година сме - време на трепетни очаквания на предстоящите коледни и новогодишни празници. Не е случаен и избора на тема на  арт терапия  - “В моето сърце”.
Потребителите имаха за задача да изобразят в парчетата от пъзела това, което им е “на сърце”.
sarce 3Задачата бе следната:
„Нормално е да обичаме различни хора и да се интересуваме от тях. В сърцата ни има място за много хора, спомени с тях, за животни, както и за други неща, които са важни за нас. Винаги мислим за тези хора, емоции и всичко друго, което обичаме. Когато си представим мястото, което те заемат в сърцата ни, това може да ни помогне да почувстваме спокойствие и безопасност. Нарисувайте всичко, което ви е „ на сърце" в парчетата от пъзела. "
Този подход в арт терапията може да бъде полезен в няколко аспекта:
Изразяване на любов и свързаност: Потребителите могат да изразят своята любов и свързаност към хора, спомени и важни неща в техния живот чрез творчеството с пъзела.
окус върху позитивните аспекти: Чрез насочване към това, което обичат и ценят, участниците могат да създадат позитивна и вдъхновяваща перспектива върху своя живот.
Повишаване на усещането за благополучие: Завършеният пъзел, попълнен с обекти, които представляват важни аспекти от живота на потребителите може да насърчи усещането за благополучие и сигурност.
Повишаване на емоционалната осведоменост: Процесът на създаване на образи в сърцевидни пъзелни части може да помогне на участниците да се осведомят по-добре за своите емоции.
Тези аспекти на арт терапията съчетават психологически и творчески елементи, които могат да имат холистичен и благоприятен ефект върху потребителите.

Представяме Ви работата на участниците в терапията:

sarce-1
sarce-2
sarce-3
sarce-4
sarce-5
sarce-6
sarce-7
sarce-8