logo

“Въздушен балон”

Създадена на 26 Ноември 2023

baloni 5В последните дни на месец ноември 2023 година в Дома проведохме арт терапия на тема “Въздушен балон”. Потребителите имаха за задача да нарисуват и опишат своите тревоги вътре в балона.
Условието бе следното:
“Напишете и нарисувайте своите тревоги вътре в балона. Представете си своя балон, който излита нагоре в небето, отнасяйки вашите притеснения все по-надалеч“
След нарисуваните им творения, домуващите споделиха за своите притеснения.
Арт терапията с тази тема може да бъде мощен инструмент за изразяване и обработване на тревоги.
baloni 4Целите на терапията са следните:
✓ Изразяване на емоции: Рисуването и описването на тревогите помага на участниците да изразят сложни емоции, които могат да бъдат трудни за изразяване с думи.
✓ Визуализиране на проблемите: Графичното изображение на балона, носещ тревогите, позволява на участниците да визуализират своите проблеми и да помислят как те са свързани с тях.
✓ Отделяне от тревогите: Идеята, че балонът ще отлети надалеч с тревогите може да помогне на потребителите да се почувстват по-спокойни и освободени.
✓ Създаване на позитивен образ: Въздушният балон може да бъде символ на освобождаване и надежда, представлявайки възможността за преодоляване на трудности.

Темата на арт терапията може да предостави иновативен и ефективен начин за борба с тревогите и изграждане на по-положителен вътрешен мир. А края на годината предопределя желанието всичко старо и лошо да си отива, да идва новата - по добра година.
Ето вижте:

baloni-1
baloni-2
baloni-3
baloni-4
baloni-5
baloni-6
baloni-7
baloni-8