logo

Регионална среща на социалните услуги на тема: „Социални услуги в действие

Създадена на 15 май 2023

Национален алианс за социална отговорност (НАСО) съвместно с община Кюстендил проведе на 12 май 2023 година Регионална среща на социалните услуги на тема: „Социални услуги в действие“. По време на дискусията се направи анализ на свършеното през последните 15 години в сферата на социалните услуги в общината, поставените цели и задачи, с цел гарантиране устойчивостта на съществуващите социални услуги и планиране разкриването на нови. Тридесет и пет са социалните услуги, които към момента се предоставят на територията на община Кюстендил, каза по време на форума заместник-кметът на Община Кюстендил Радмила Рангелова. Тя разясни приоритетите в социалната политика на Общината, като акцентира, че за качествена социална политика може да се говори единствено при прилагане на комплексен подход на подкрепа и грижа.

С голямо удовлетворение от признанието за нас е факта че от две представени добри практики – едната е за нас - от мултидисциплинарния екип от Дома за пълнолетни лица с физически увреждания „Ильо Войвода“, а другата е от Центъра за патронажна грижа. Обсъдени бяха и предстоящите задачи в работата на социалните услуги в условията на новата нормативна база.
Мултидисциплинарният екип е съставен от няколко специалисти - социален, медицински, кинезитерапевтичен, психологичен и работи съвместно с потребителя на социална услуга и обслужващия персонал, за да се достига до ефективността и качествеността на предлаганата социална услуга (това са членове на социален сектор - социален работник Даниела Илиева, специалисти социални дейности Гергана Спиридонова и Росица Живкова, социален педагог Савина Стойнева). Екипът представи нашата презентация за работата на мултидисциплинарния екип при изготвяне на задължителните нормативни документи и последващия процес.

Във форума участва Наталия Христова – мениджър на НАСО, Радостина Васева – Директор на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“, Радостина Чивийска-Ночева – директор дирекция „Социално подпомагане“-Кюстендил, експерти от Община Кюстендил, Анелия Милошова – представител на НАСО за района, експерти от АСП и над 100 представители от социални услуги на територията на общината.

Вълнуващ момент от срещата бе подготвените от потребителите на нашия Дом подаръци – ръчно рисувани на стъкло икони, изографисани с много любов, умения, собствена индивидуалност и отношение.
Иконите, изработени в ателието по стъклопис бяха подарък с послания за истинска социална работа и вяра в добруването!

sresta-1
sresta-2
sresta-3
sresta-4
sresta-5
sresta-6
sresta-7