Среща с Дядо Коледа
На 19.12. 14 от 10.00 часа в залата за свободно време домуващите се срещнаха с Дядо Коледа. Господин Любомир Фърков от Сатиричен театър – София,  в ролята на Дядо Коледа - внесе коледното настроение и надежда за хубави дни.Подготовката за срещата започна още от месец ноември. Тогава  всеки един от живеещите в дома беше написал писмо до Дядо Коледа със своето желание. Оказа се че повечето от тях бяха си пожелали здраве, внимание от близките, добри думи.

Това изненада всички ни в Дома, защото нямаше материалистичното искане, но Дядо Коледа се погрижи за тях с приятни изненади - шоколадови украшения - хем вкусни, хем красиви.  Всеки домуващ получи лично от Дядо Коледа своя подарък – това, което бе си пожелал. Така  тези, които си бяха поръчали кукли, ризи, обувки, шоколад,  парфюми ... получаваше подаръкът и не можеше да повярва:  Дядо Коледа е при тях, прочел е писмото,  изпълнил е желанието му.

Наред с подаръците имаше и отличия.Всеки специализиран сектор на дома имаше за задача да награди най-активните си участници в терапавтични занимания и културни мероприятия.


За тях Дядо Коледа от името на екипите връчи грамоти:
Усмивката след преодоляна психологическа бариера;

„Още една крачка към тангото”

„Стремеж и упоритост”

„Отново откри щастието да ходи изправен” и др.

 


Срещата завърши с пожелания за здраве, приятни и ползотворни занимания в Дома през Новата 2015 година.