Празник в Дома

alt

 3 -ти декември е обявен от ООН за Международен ден на хората с увреждания.

В цял свят се организират кампании с цел постигане на ефективна промяна в условията на живот на хората с увреждания. Ръководството на ДВХФУ – Кюстендил, заедно с приятели и дарители, подари Празник на всички домуващи на 3 декември 2013 година. Тържеството премина под наслов: Как да общуваме ефективно?. Ето и краткия отговора: 3 декември - ден, в който живеещите в дома, посрещаха гости - много гости и много дарители.

alt

 

Програмата стартира със собствено участие - няколко седмици предварително домуващите се подготвяха от  трудотерапевта Илиана Йорданова в  изпълнението на стихотворения и песни . Обективно жури даваше оценки на всяко изпълнение, а накрая имаше класация класация и подаръци. Социалните работници бяха подготвили много трудни въпроси, но пък подаръкът при отговор си заслужаваше да знаеш.

alt

 

 

Признателни сме и на нашите приятели, които взеха участие в Празника ни.
Детска вокална група "Калпазани" с музикален ръководител Лили Александрова винаги са до нас в ден като този. Изпълнението на песните, танците и детската жизнерадост допринесоха за усмивка, надежда и гостоприемство. Учениците от VI ОУ Кюстендил са наши приятели и никога не забравят за нас!

alt

 

 

 

Изпълнителят Ники Захариев специално пристигна, за да поднесе своите песни,  като поздрав за деня, в който не само се оплакваме, а можем и да пеем и танцуваме. Денят на хората с увреждания показа,че  след като имаме ден и нас ни има!

alt

 

 

 

 

Влайко Стратков , управител на аптека "Ден и Нощ" подари изпълнението на оркестър с изпълнителите Албена и Денис по време на обяда. Готвачите също много се бяха погрижили.   Столовата на дома  се превърна в  първокласен ресторант.
Ученици ОУ "Св. св. Кирил и Методий" с преподавателя си Евгени Серафимов бяха подготвили филм и заедно с любителите на киното от дома присъстваха на представянето му.

alt

 

 

Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов и зам.-кметът Виктор Янев  проведоха среща-разговор с група домуващи. Те бяха събрали въпроси от всички домуващи, отнасящи се  за добрите практики на социалната институция и подкрепата, която винаги получават от община Кюстендил. Благодарим за срещата и донесените вкусни сладкиши за всеки домуващ.

alt

 

 

Може да се поздравим, че 3 декември в нашия  Дом е денят в който получаваме много внимание, уважение и добри думи, които ще топлят дълго време душите ни!

За достъпа на хората, живеещи в дома, до всяко организирано събитие на 3 декември се погрижи работещия и всеотдаен екип от персонала на Дома!

 

alt

 

 

 

Благодарим на дарителите  "ЛОРИ" ООД, Сладкарница "ДЕСИ", "ДИМЕКС"ЕООД, "КОЛОС 2008 Кюстендил", които със своите подаръци направиха празника чудесен!