logo

“Дълбокото море”

Създадена на 04 Ноември 2023

more 1Формата на терапията беше свързана с изобразяването на това, което се крие в дълбокото море на потребителите.
Задачата гласеше следното: „Изобразете това, което е скрито в дълбоко море, но нека бъде в преносен смисъл“.
Всеки от участниците сподели размисли за своята творба.
more 2Целите на днешната арт терапия са:
• Изследване на подсъзнанието: Изображението може да бъде използвано за разглеждане на подсъзнателни мисли, мотивации и желания.
• Изразяване на емоции: Потребителите могат да изразят чувствата и емоциите си чрез изкуството, като създадат сцена, която представлява техните вътрешни преживявания и връзката им с морето.
• Релаксация: Процесът на рисуване може да помогне на участниците да релаксират и намалят стреса си, като съсредоточат вниманието си върху творческия процес.
• Терапия чрез символизъм: Рисунката може да съдържа символи и метафори, които да бъдат използвани за терапевтични цели, като се помага на участниците да разберат и обработят своите негативни мисли и проблеми.

more 3Целите на терапията биха могли да варират в зависимост от нуждите на участниците, както и от това какво точно желаят да изразят чрез изкуството.
Все пак Арт терапия с тема „Дълбокото море“ може да бъде ценен инструмент за личностно развитие и емоционално благополучие, като помага на потребителите да изразят и проучат своите вътрешни мисли и чувства.

Ето какво "видяха" потребителите в дълбокото море на 3 ноември 2023 година.

more-1
more-2
more-3
more-4
more-5
more-6