Да се поклоним на есента

На празник сме дошли.
та ние всички сме роднини,
Зеленчуци, Плодове.
Пълни сме със витамини

Който всеки ден яде
Зеленчуците и Плодовете
най- силен ще е на света.
Затова подайте си ръцете-
да се поклоним на Есента.

За 12- та поредна година се проведе “Празник на плодородието", организиран от община Кюстендил и Институт по земеделие. Есенните дни на плодородието се съпътстват от научна сесия на Института по земеделие, Инвестиционен форум, Карнавал на плодородието и различни атракции. В дните 27, 28 и 29 септември 2019г. площад "Велбъжд" в Кюстендил е изпълнен с красиво и художествено аранжирани кътове с плодове и зеленчуци.
Нашият Дом участва със самостоятелен щанд, на който ние показахме даровете на есента, които ние домуващите сме получили от нашите градини. Благодарни сме не само за щедростта на есента, а затова, че грижейки се за овощната и зеленчукови градини в двора на нашия Дом, ние провеждаме така необходимата ни трудова терапия и се чувстваме удоволетворени от труда си.

Новост в участието ни в настоящия Празник на плодородието бе решението някои от нас да се облекат в народни носии. Това не бе случайно - така ние се приобщихме не само към славата на Кюстендилския край като овощна градина на страната, но показахме, че съхраняваме и почитаме народните традиции и обичай.
Благодарим на ръководството на Дома и персонала, които ни разбира, подкрепя и съдейства за реализация на нашите желания.
Признателни сме и на община Кюстендил, която винаги се отнася към нас, като равностоен и уважаван партньор.
Нека си пожелаев дълъг живот и още много, много празници!