logo

Йога на смеха

Създадена на 09 Юли 2018

В началото на месец юли 2018 година в Дома ни гостува Габриела Данаилова, която от 4 години работи като доброволец с хора с увреждания. Мисията и е свързана с провеждането на занимания с тях .
Ето нейната философия за проведената сесия при нас под наслов: Йога на смеха
Всички знаем, че смехът е най-доброто лекарство. За съжаление, в днешни дни, все по-рядко ни се случва да си намерим повод да се разсмеем. Това ни кара да се питаме: как да внесем повече смях и радост в живота си?
За съжаление, в днешни дни, все по-рядко ни се случва да си намерим повод да се разсмеем. Това ни кара да се питаме: как да внесем повече смях и радост в живота си?
Прилагам практика, която съчетава смеха с медитация и прочистващо дишане за добро тяло и ум. Вълшебната думичка е „йога на смеха“.
Йога на смеха, или Хася йога, е уникална практика, която съчетава безусловен сърдечен смях с йога дишане. С йога на смеха, всеки може да се смее, без да разчита на хумор, шеги или комедийни изпълнения. Първоначално смехът се симулира като физическо упражнение в група, като скоро прераства в силен и заразителен смях. Участниците в групата се гледат в очите и обменят енергия помежду си, което ги сближава и им носи чувство на радост. По време на практики по йога на смеха, забравяме за проблемите ни като възрастни и оставяме детето в нас да играе, защото именно по време на игра се ражда смеха. Концепцията се базира на факта, че човешкото тяло не прави разлика между имитирания и истинския смях.
Така в продължение на 1 час групата от възрастни захвърлят задръжките и притесненията си и се отдават на искрен смях и детска непринуденост, която липсва в ежедневието на възрастните.
Предлагаме Ви да се запознаете с мигове от сесията, а всички ние- потребители и работещи в Дома казваме на „царицата“ на Йога на смеха:
Огромно благодарим!

 
uoga-na-smeha 06
uoga-na-smeha 07
uoga-na-smeha 08
uoga-na-smeha 09
uoga-na-smeha 10
uoga-na-smeha 11
uoga-na-smeha 12
uoga-na-smeha 13
uoga-na-smeha 14
uoga-na-smeha 15
uoga-na-smeha 16
uoga-na-smeha 17
uoga-na-smeha 18
uoga-na-smeha 19
uoga-na-smeha 20
uoga-na-smeha 21
uoga-na-smeha 22
uoga-na-smeha 23
uoga-na-smeha 24