logo

„Изкуството осмисля нашия живот”

Създадена на 25 Юли 2022

На 23 и 24 юли 2022 година в Перник се проведе XV Републикански многожанров фестивал на хората с увреждания. Проявата е под наслов „Изкуството осмисля нашия живот” и се организира със съдействието на Агенцията за хората с увреждания, Община Перник и Съюза на инвалидите в България.
Отлично бе представяне на ДПЛФУ "Ильо Войвода" Кюстендил.Незабравимо впечатление оставиха нашите изпълнители и песните им:
Анета Георгиева Симеонова – 51 години,  с песента: „Елено моме”;
Симеон Евлогиев Александров – 55 години, песента „Македонско девойче”;
Валери Василев Манолов – 64 години, песента „На сърце ми лежи”.
Музикален терапевт е Веселина Сиракова, която всяка седмица провежда музикална терапия в Дом „Ильо войвода”. Така пеем и забравяме за трудностите, но и пеейки посрещаме значими български празници.
Изявите на сцената бяха съпътствани от национално изложение под мотото „Победа на духа и сръчността".

Радваме се, че успяхме да продължим традиционното си участие във фестивала. За нашите участници, завоювали три златни медала за изпълнение на песен през 2021 година, беше уникално и незабравимо изживяване, което е и възможността да посрещнеш смъртта „с песен на уста”, което се случи с Вера Янкова, 93 г. – вече е в грижата на Природата, но си тръгна с песента на уста…
Благодарни сме на организаторите за предоставената ни възможност да участваме и де сме заедно с над 1000 участници от страната и от Република Северна Македония.

Ето моменти от представянето ни:


pernik-01
pernik-02
pernik-03
pernik-04
pernik-05
pernik-06
pernik-07
pernik-08
pernik-09
pernik-10
pernik-11
pernik-12
pernik2-1
pernik2-2
pernik2-3