„ОТ НАС ЗА ВАС!”

Създадена на 07 Декември 2021

В Дома отбелязахме международния ден на хората с увреждания с празнична програма. Тя премина като предаване: „ОТ НАС ЗА ВАС!” . Водещите Юлия и Велко се справиха чудесно, а изявите на потребителите ни развълнуваха. Ето защо решихме да Ви представим част от сценария.

"Днес е 3-ти декември 2021 година. Всички знаем че 3 декември е международен ден на хората с увреждания. Отбелязва се за първи път по инициатива на Генералната асамблея на ООН, през1992 година и чрез честването му се дава ясен знак за готовността и желанието на всички да обединят усилията си за подобряване живота на хората с увреждания и за пълноправното им участие в обществото.
Тенденция на всички правителства по света, както и в РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ е хората с увреждане да бъдат приети и приобщени към останалата част на обществото.
Това е денят, в който, всички ние заедно търсим най-верният път за подкрепа на достойнството, правата и добруването на хората с увреждания. Ние поставяме акцента върху човека и неговата индивидуалност, върху личното достойнство и условията за пълноценен живот.
Всички заедно имаме една цел - за свободен и независим живот на хората с увреждания и тяхното пълноправно участие в обществото. Защото цялата сила на човека е вложена по-скоро в неговите морално-етични качества, а не в липсващото.
В този дом работим за увереността в себе си, открихме и таланти. Тази година нашите певци – Анета и Симеон… спечелиха златни медали на Републикански форум на таланта в град Перник през август.
Дуетът е доверие – двамата се срещнаха през лятото по музикотерапия и запяха заедно.
Следва народната песен: „Назад, моме Калино” в изпълнение на Деяна и Валерий
Ще чуете едно стихотворение, което е написано от Сълзица - тя е на 85 години, от гр. София, в дома е от 5 години. По професия е икономист. Едно от нейните хобита е да пише стихове и да цитира стихове.
То ще бъде представено от самата нея

Да бях художник, щях да нарисувам
Как скачаш през потоци и скали.
През вятърът в дъбравите лудуващ,
за да прегърне голите ели.
Те няма да избягат като тебе,
ще ги прегърне влюбен той.
А аз ще гледам през билата, онзи хребет
където ще изчезнеш в някой храст
така те бих рисувал.
Но ръката не може да изтегли и черта,
но аз те нарисувах в сърцето си, не
с мастилени бои, а с кръвта.

 Сега продължаваме с песента „Ай да идем Яно” в изпълнение на Александър - той е на 40 години от Благоевград, в дома е от 13 години. Обича да пее, посещава музикотерапия с художествен ръководител Веселина Сиракова.....

Талантът е дар от Природата, но талантът се отглежда с грижовността на познанията – затова в този Дом клубовете по интереси и техните ръководители откриват таланта във вас и му дават сцена за изява – в началото е трудно и публиката е малка, но с времето и участията придобиваме смелостта и увереността да покажем на другите това, с което сме уникални!

Стихотворението „Мълчание” ще бъде цитирано от Сълзица

Велко, защо нарекохме днес това събитие предаване – няма камери, няма телевизия – само ние двама водещи?

Юле, всеки ден сме пред телевизорите като наблюдатели, защо днес да не бъдем участници – ето имаме си репортери

Мариянка и Моника – студенти на студентска практика, специалност "Социална педагогика"

Те директно от Дома „Ильо войвода” представят своите интервюта с живеещите - нека да ги чуем, да гледаме и бъдем по-реални от телевизиите, защото ще поднесем информация, полезна за поколения как да живеем в голямото семейство, как да бъдем себе си в място, където всеки иска да ни моделира, как да съхраним доброто си, как да подаряваме добро!

pesen-01
pesen-02
pesen-03
pesen-04
pesen-05
pesen-06
pesen-07
pesen-08
pesen-09
pesen-10
pesen-11
pesen-12
pesen-13
pesen-14
pesen-15
pesen-16
pesen-17
pesen-18
pesen-19
pesen-20

 Моника, време е за твоите интервюта с Искра, Сълзица, Румен, Йордан, Стоян

Мариянка, твой ред е да представиш твоите участници: Анка, Иван, Юлия, Ангел, Райчо

Време е за въпросите, които ще ви зададем срещу награда – когато знаеш – получаваш!

Моника, думата е твоя и въпросите са твои!

Анета - Тя е на 50 години, в дома е от 27 години, обича да пее, посещава музикотерапия. Нейният талант е признат на републиканско ниво със златен медал – „Цветините очи”

Отново Сълзица със стихотворението на Дамян Дамянов „Приказка”

Деяна - Тя е на 78 години , в дома е от 4 години, обича да пее, посещава музикотерапия. И това ще бъде специално за Вас! – „Лиляно моме”

Валерий - Той е на 63 години, в дома е от 3 месеца, обича да пее, посещава музикотерапия. Неговото желание е да поздрави с песен всички вас за гостоприемството, за добрината, с която е посрещнат – „Шар планина”

Румен - Той е на 55 години , в дома е от 5 месеца, обича да пее, посещава музикотерапия. Благодарим за участието! – песента „Стано, Стано”

Както в живота имаме край, както по пътя имаме спирка, така нашето предаване „ОТ НАС ЗА ВАС!” е на финала си със своите водещи –Велко! И Юлия! !

Репортери, участници и зрители…

БЛАГОДАРИМ ВИ!

И така Празника премина с песни, стихове и мили спомени. А заедно с това всеки наш талант намери и своето място за изява.


Пожелаваме си: Да бъдем живи и здрави за много години напред и все така "заедно да преодоляваме бариерите"!

 

podarak-01
podarak-02
podarak-03
podarak-04
podarak-05
podarak-06
podarak-07
podarak-08
podarak-09
podarak-10
podarak-11
podarak-12
podarak-13
podarak-14
podarak-15
podarak-16
podarak-17
podarak-18
podarak-19
podarak-20
podarak-21
podarak-22
podarak-23
podarak-24