Вътрешен конкурс за изява на таланти от Дома

Създадена на 01 август 2021

Всяка година Републикански многожанров фестивал за хора с увреждания в пернишкия кв. Църква събира стотици изпълнители и творци от различни възрасти и краища на страната и чужбина. В рамките на два дни талантливи участници представят народни песни и танци, хумор и изпълнения от различни жанрове и музикални инструменти

От години се въздържаме да участваме в този фестивал поради сериозността на подготовката и отговорността на представяне на изпълнението.

Настоящата 2021 година и поредния XIV Републикански многожанров фестивал за хора с увреждания са много различни и ползотворни за нас. А това е така поради две причини - трудолюбие и желание: трудолюбието на терапевта Антоанета Атанасова, която всеотдайно организира музикотерапията в социалната институция (вторник и четвъртък - всяка седмица) и огромното желание за достойно представяне на откритите от нея нашите таланти.

На 29-и юли 2021 година от 10.30 часа в Дома проведохме вътрешен конкурс с жури:господин Валентин Кенов - председател на Читалище "Пауталия - 2008" и художествен ръководител, Веселина Сиракова - известна талантлива певица на асамбъл "Пауталия" и Антоанета Атанасова.
Резултатите от класирането на журито бе:
Анета Георгиева Симеонова – 50 години, ще вземе участие с песента Любка Рондова : „Кальо Калино, девойко” - 15 +;
Александър Петров Дяков – 40 години, песента на Емил Димитров – „Моя страна, моя България” - 12;
Верка Иванова Янкова - 93 години, песента на Тодор Върбанов – „Китна пролет” - 15;
Деяна Йорданова Йовчева – 78 години, песента на Гуна Иванова „Дей, гиди луди млади години” - 11;
Симеон Евлогиев Александров – 53 години, песента на Иван Дяков „В градина мома седеше” - 18.

Победителите от вътрешния конкурс на първо, второ и трето място пътуваха за ХІV -ия Републикански многожанров фестивал за хората с увреждания, организиран от Съюза на инвалидите в България с подкрепата на Агенцията за хората с увреждания и Община Перник с организатор госпожа Анита Тараланска.
Пожелаваме им успех!

 

uchastie-pk-01
uchastie-pk-02
uchastie-pk-03
uchastie-pk-04
uchastie-pk-05
uchastie-pk-06
uchastie-pk-07
uchastie-pk-09
uchastie-pk-11
uchastie-pk-52