logo

Турнир по табла за хора с увреждания

Създадена на 14 Юни 2017

altНа 2 юни 2017 година се проведе Турнир по табла за хора с увреждания. Той се организира за втори път от Регионалната организация към Съюза на инвалидите в България. В състезанието се включиха шест отбора: два от кюстендилския клуб на инвалида, по един клубовете в гр. Дупница, и с. Слокощица и по един от Дома за възрастни хора с физически увреждания „Ильо Войвода“ и от Съюза на слепите.

Участниците от Дома са: Симеон Влахов, Любомир Данев, Михаил Янков

За старта на турнира, да подкрепят състезателите дойдоха Радмила Рангелова – зам.-кмет на Община Кюстендил и Силвия Янакиева, управител на комплекс „Социални услуги“.

Първото и второто място в турнира заслужиха съответно- отбор № 1, с капитан Панчо Панев и отбор № 2, с капитан Елена Никова от кюстендилския Клуб на инвалида, а третото място остана за състезателите от Дупница.

altВсички участници в състезанието получиха грамоти, а за победителите имаше и предметни награди. Ръководството на Регионалната организация на СИБ Валентина Симеонова поздрави състезателите за отзивчивостта и спортното им майсторство и организира за всички другарски обяд.

Преди началото на състезанието ученици от клуб „Млади възрожденци“ при Пето основно училище „Христо Ботев“ представиха музикално-поетичен рецитал по поемата „Хайдути“ , а точно в 12 ч. турнирът бе прекъснат, за да отдадат участниците в него, под воя на сирените почит към делото на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

tabla-01
tabla-02
tabla-03
tabla-04
tabla-05
tabla-06
tabla-07
tabla-08
tabla-09
tabla-10
tabla-11
tabla-12
tabla-13
tabla-14
tabla-15
tabla-16
tabla-17
tabla-18
tabla-19
tabla-20
tabla-21