Доброволен труд в овощната градина

15. 11. 18

altДом „ Ильо Войвода“ – Кюстендил има много приятели, които със своя доброволен труд и дарения помагат на обитателите.

Много радост и задружен труд създадоха учениците от V основно училище „ Христо Ботев“ – Кюстендил и господин Любомир Анев,  производител на черешови фиданки.  

В слънчевия  12 ноември 2015 година учениците -  доброволци от  училище - Любомира, Николай, Ралица и други, всички те от VІІ клас,  заедно с господин Любомир Анев посетиха нашия Дом. Те не само подариха, но и засадиха черешовите фиданки. Така  със задружен труд на деца и потребители овощната ни градина бе обновена .

 

alt

 

Черешовата градина е един от любимите обекти в двора на Дома. Целогодишни са грижите за нея – от кроене до събиране на богатата реколта, а тя е много щедра към домуващите . Плодовете от личното стопанство на Дома са вкусни и затова те са предпочитан  десерт. Не случайно в часовете по трудотерапия се приготвя сладко от череши.

 

 

 

alt

 

Плодовете на овощната градина вдъхновяват потребителите - творци и те намират достойно място в рисунките на стъкло, изработката на различните сувенири или нетрадиционни аранжировки, с които Дома се представя в традиционните за община Кюстендил празници –  Празник на на черешата през месец юни и Празник  на плодородието през месец октомври.

 

 

 

 

 

alt

Овощната градина е труднодостъпна за хората, живеещи в дома, но това не попречи да помагат на доброволците в засаждането на фиданките. С настоящата  инициатива бе поставено още едно добро начало за съвместните ни дейности с доброволците

Доброволците ни радват не само със своята инициатива, но и със своите искрени усмивки и разговори в положения труд.

Благодарим Ви деца и дарители! Винаги сте добре дошли при нас!