Печат

Операция "Плюшено мече"

18. 12. 29

Тази година в дома се случи нещо, което никой не е подозирал, че ще донесе много истинска радост и приятна изненада.Това го направи Сдружение Операция "Плюшено мече". Операция “Плюшено Мече” е гражданска доброволческа инициатива (изградена 2007г.) с цел сбъдване на Коледните желания на деца и младежи в неравностойно положение, а в последните години включва в списъците и възрастни хора с умствени увреждания, защото те носят душата на дете.
Преди месеци по телефона се обади Стефани Божкова - регионален отговорник за Кюстендил.Като представител и доброволец към Сдружение Операция "Плюшено мече" тя поиска от нас да попитаме хората какво биха искали да получат за Коледа, като подарък от Дядо Коледа. Обикновено досега половината от тях с усмивка казват "Здраве!", но този път бяха любопитни какво е това плюшено мече, кой стои зад него, дали наистина ще се случи чудо и желанията бяха написани, но условието, което бе да имат написан прякор...,(в дома всеки има прякор, обикновено му се поставя, когато постъпи в дома за настаняване или при постъпване на работа), но не си го написаха и така остана очакването.
За Коледа - в последната деседневка на месец екември 2018 година Стефани Божкова пристигна с пълен джип с опаковани подаръци за всеки поименно, като всеки от тях бе наречен на цвете: невен, гербер, иглика... 90 подаръка с картичка с пожелания.
Операция " Плюшено мече" изпълни за всеки домуващ желанието  - часовник, парфюм, анцуг, шоколад, чорапи, маратонки... невероятно преживяване за всеки, толкова много усмивки получихме с една операция на "Плюшено мече".
Благодарим на всички добри и грижовни дарители!!! - на Стефани Божкова,на Лора, на Мари, на Лилия, на Розалия, на Моника, на Михаела, на Кристина, на Ивето, на Николай, на Олга, на ... всички вас от сърце!!!