logo

Запознанство с равенство

Създадена на 04 Ноември 2017

Днес, 2 ноември 2017 година е денят на запознанство, на възникване на приятелство и в същото време на състезателна надпревара.

16 потребители на социална услуга от Дом за възрастни хора с физически увреждания "Ильо Войвода" в момента са десетдневна рехабилитация в Специализирана болница за рехабилитация в град Петрич.
Условия и обгрижване са адаптирани професионално и всеотдайно, но и спортната база е на ниво, затова се възползвахме от слънчевия ноемврийски ден и поканихме Дневни центрове за лица с увреждания в град Сандански с директор госпожа Нели Трайкова. Играта БОЧА има интегрирани правила, които се учат в игра и днешната демонстрация на участници, специалисти и наблюдатели бе в посока полезност, интегрираност, взаимност и общуване на всяко ниво. Двата отбора от градовете Сандански и Кюстендил не само се забавляваха, но проявиха и спортна надпревара, но денят предопредели резултатът на четири състезателни отбора - в едната надпревара завършиха 4:4, в другата 5:5 - това е резултат, в който няма намеса, а само добри намерения и бъдещи съвместни проекти - време е истинската работа за хора увреждания и спортът за здраве да бъдат ръка за ръка!!!

 

priateli-1
priateli-2
priateli-3
priateli-4
priateli-5
priateli-6
priateli-7